Cardamomul este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. Este numit ”regina condimentelor” alături de piper așa-zis ”regele condimentelor”. Cardamomul crește pe coasta de Malabar și este cultivat și în Mexic și Guatemala.

Cardamomul are o culoare verde naturală și un parfum delicat care amintește de mirosul de lămâie. Se depozitează în saci de pânză pentru a-și păstra aroma cât mai mult timp. 

Cardamomul este utilizat și în medicina tradițională. Se folosea în Grecia Antică pentru a trata problemele digestive indigestia balonarea și crampele stomacale. Pe lângă toate aceste proprietăți cardamomul împrospătează respirația.

Mod de utilizare:

Cardamomul se adaugă la înghețată prăjituri dulciuri la produsele din panificație. Se potrivește de minune în salatele de fructe și la marinate la preparatele din carne de pasăre și mezeluri.

Este utilizat frecvent pentru a aromatiza diverse băuturi în special cafeaua ceaiul sau laptele cu cacao. Se administrează după masă pentru a stimula digestia. De asemenea se adaugă și în băuturi spirtoase precum lichiorurile și vinurile.

Ingrediente: cardamom măcinat.

Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.

Țara de proveniență: Guatemala. Ambalat în UE.

Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.

Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.

FILM