Ardeiul iute chili își are originea în Mexic. Acesta are un gust intens foarte picant și o aromă caracteristică.
Gustul iute al ardeiului este dat de capsaicină substanţă care are proprietăţi iritante şi de încălzire. Acesta dă o senzaţie de căldură şi provoacă înroşirea pielii. Capsaicina irită mucoasa stomacală stimulând pofta de mâncare şi secreţia de sucuri grastrice. Acesta din urmă are un efect pozitiv asupra digestiei. Când ajunge în nas pudra de ardei chili provoacă strănut iar în laringe tusea.
La începutul secolului al XX-lea ardeiul iute a început să se cultive intens datorită proprietăţilor sale culinare. Există o scară prin care se determină cât de iute este un ardei. Conform acesteia cel mai picant tip de ardei este Trinidad Scorpion Butch.
Utilizare:
– Chili este unul dintre principalele ingrediente din bucătăria mexicană. Se adaugă preparatelor tradiţionale precum moles şi chili con carne;
– Uscat sau proaspăt acesta se adaugă în preparatele italiene;
– Ideal în marinate conserve supe brânză topită;
– Poate înlocui cu succes sarea şi piperul deoarece intensifică gustul alimentelor;
– Chili suprimă pofta de dulce şi alimente grase;
– Ideal pentru preparatele pe bază de ouă carne de pasăre sosuri și ciocolată caldă.
– Acest condiment de chili este foarte iute;
Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.
Țara de proveniență: China. Ambalat în UE.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.