Busuiocul este o plantă care provine din Asia. În Italia acestă plantă aromată era considerată simbolul iubirii.

Iniţial busuiocul era folosit ca şi plantă ornamentală însă după descoperirea proprietăţilor curative pe care le deţine a început să fie folosit ca plantă medicinală. În prezent există mai multe tipuri de busuioc care pot fi folosite la gătit în industria cosmetică sau în medicina naturistă.

Busuiocul are un gust dulceag şi un miros intens. Poate fi cultivat în diferite regiuni ale lumii deoarece acesta se adaptează uşor la condiţiile de climă specifice.

Busuiocul iubeşte zonele însorite şi protejate de vânt.

Mod de utilizare:

• Condiment pentru sosuri în special pentru cele de tomate.;

• De bază în preparatele mediteraneene în special la pastele cu roșii;

• Ideal în amestec cu ulei de măsline şi usturoi;

• Ideal pentru asezonarea salatelor;

• Se foloseşte în renumitul pesto italian;

• Oferă preparatelor un gust intens dulceag;

• Se foloseşte la aromarea cărnii cârnaţilor;

• Este folosit frecvent în bucătăria italiană împreună cu roşii;

• Se foloseşte pentru marinate sosuri brânză de vaci supe salate pentru un plus de aromă şi gust;

Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.

Țara de proveniență: Egipt. Ambalat în UE.

Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.

Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.