Melasa din trestie de zahăr este un îndulcitor de culoare maronie sub forma unui sirop dens. Melasa adesea denumită „aurul negru” este bogată în fier magneziu potasiu seleniu crom vitamina C complexul B iar conţinutul de acid folic o face ideală pentru femeile însărcinate. Are mai puţine calorii decât zahărul.
Oferă energie ajută la concentrare şi îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale (datorită conţinutului de magneziu şi vitamine din complexul B). Conţinutul bogat de calciu face că melasa din trestia de zahăr să fie un aliat împotriva osteoporozei şi a păstrării sănătăţii oaselor şi dinţilor.
Ingrediente:
100% trestie de zahăr organică
Utilizare:
Melasa este extrasă în timpul procesului de producţie a zahărului din trestie de zahăr. Se poate folosi ca îndulcitor pentru cafea ceai produse de patiserie deserturi etc.
Melasa este o sursă bogată de fier fiind unul dintre puţinele produse de origine vegetale care conţin cantităţi mari din acest element. Este recomandat să consumaţi melasă împreună cu fructe bogate în vitamina C deoarece acest lucru facilitează absorbţia fierului în organism.
Mod de păstrare:
A se păstra la loc uscat și răcoros la o temperatură cuprinsă între 15-25 grd Celsius.
După deschidere se păstrează la frigider la temperaturi de +8 grd Celsius.