Anasonul stelat este un condiment folosit atât în bucătărie precum și în medicina tradițională. Are un gust dulce și aromat care evidențiază perfect gustul fiecărui fel de mâncare.
Anasonul reprezintă fructul uscat al unui copac veșnic verde numit badian. Are forma de stea cu opt colțuri cu semințe în interior. Este materia primă pentru producerea anumitor medicamente și produse cosmetice.
Grecii și egiptenii foloseau anasonul în medicina tradițională pentru a combate afecțiunile digestive și bolile sistemului respirator în special tusea. În anumite culture ale lumii anasonului i se atribuia proprietăți magice. Purtat la gât acesta trebuia să ajute la ascuțirea simțurilor.
Utilizarea anasonului în bucătărie:
• se adaugă la mâncărurile din bucătăria orientală;
• potrivit pentru condimentarea preparatelor din carne;
• dă un gust delicious deserturilor;
• adaugă o aromă exotică ceaiului și cafelei;
• se adaugă în lichioruri și tincturi de casă;
Mod de utilizare:
Anasonul stelat completează gustul preparatelor orientale îar în bucătăria europeană se adaugă pentru a condimenta anumite preparate din carne deserturi produse de pateserie gemuri și băuturi.
Anasonul oferă un plus de gust și savoare lichiorurilor ceaiului cafelei și vinului.
Produsul poate conține urme de: gluten nuci semințe de susan și produse derivate.
Țara de proveniență: Vietnam. Ambalat în UE.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.