Agarul este un produs din alge roşii extrase din largul coastei Japoniei. Este o pulbere uscată care se utilizează în bucătărie ca agent de gelifiere. Înlocuieşte cu succes gelatina de origine animală şi este un produs natural şi sănătos.
Agarul este folosit de foarte mult timp însă în Europa a început să fie cunoscut şi apreciat destul de recent. Japonezii sunt familiarizaţi cu agarul încă din secolul al XVII-lea. În ultima vreme a devenit foarte popular deoarece face parte din categoria alimentelor sănătoase care pot înlocui cu succes produsele prelucrate şi nesănătoase.
Mod de utilizare:
Pulberea de agar se dizolvă într-o cantitate mică de apă rece și se pune la fiert timp de câteva minute. Agarul se poate adăuga la jeleurile din fructe deserturi și pentru a înlocui gelatina .
Agar – agar se dizolvă la 85 – 95 grade Celsius şi se solidifică la 32 – 35 grade Celsius. Deci nu e necesar să fie ţinut la rece.
Pentru a prepara o gelatină densă se adaugă 4 g de agar la 500 – 600 ml de lichid. Se amestecă bine după care se fierbe aproximativ 2 minute. În cazul gemurilor jeleurilor și dulceței se utilizează o doză de maxim 10 g de agar/kg de produs finit.
A se păstra într-un loc uscat și aerisit.
Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.
Țara de proveniență: Spania. Ambalat în UE.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.