Dafinul provine din regiunea mediteraneană și este utilizat în bucătărie cât și în medicina tradițională încă din timpurile romanilor.
Frunzele de dafin erau folosite pentru coroanele împăraţilor şi eroilor romani iar grecii le ofereau drept ofrandă zeului Apollo.
Una dintre beneficiile frunzelor de dafin este efectul puternic asupra sistemului digestiv. Elimină toxinele din organism și ameliorează problemele de stomac. Totodată extractul din frunzele de dafin are multe aplicații în aromaterapie și tratamente pentru diverse probleme ale pielii și ale sistemului respirator.
Se folosesc ca şi condiment deoarece au o aromă plăcută intensă şi uşor înţepătoare.
Utilizare:
• Potrivite la conserve și marinate;
• Este condimentul ideal pentru tocănițele din legume și carne;
• Dau un plus de aromă preparatelor din carne și pește;
• Excelente în vinul fiert;
• Se pot adăuga și la preparatele la cuptor;
Foile de dafin sunt utilizate doar pentru a da aromă preparatelor. Acestea nu se ingerează deoarece sunt tari şi pot duce la sufocare.
Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.
Țara de proveniență: Turcia. Ambalat în UE.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.