Leurda creşte în pădurile din Europa unde nivelul de umiditate este ridicat. De obicei această plantă ajunge până la 50 cm înălţime. Leurda se poate găsi și în pădurile de la noi din ţară. Apare în luna mai şi are un miros puternic de usturoi.
Leurda este folosită în medicina naturistă pentru a trata răceala şi pentru a fortifica sistemul imunitar. Acest usturoi „sălbatic” contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Este cunoscuta şi pentru proprietăţile sale de stimulare a digestiei.
Ingrediente: leurdă uscată.
Utilizare:
Leurda are gust de usturoi și poate fi adăugată în diferite feluri de mâncare atât în stare proaspătă cât şi uscată.
Se potriveşte foarte bine cu roşii. Se poate adăuga la supe sosuri salate sandwich-uri omlete și alte mâncăruri pe bază de cartofi.
Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.
Țara de proveniență: Polonia.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.