Curcuma se mai numeşte „turmeric”sau „şofran de India”. Turmericul face parte din aceeaşi familie cu ghimbirul şi este cultivată în special în India şi Australia.

Unele studii arată că curcumonoida componentă a curcumei stimulează sistemului imunitar și ajută la distrugerea proteinei care împiedică transmiterea impulsurilor nervoase.

Un alt ingredient important al turmericului este curcumina – o substanță responsabilă pentru culoarea galbenă.

Beneficii:

• Influențează pozitiv sistemul nervos și sistemul circulator;

• Stimulează pofta de mâncare;

• Ajută la digestie;

• Are efect antiinflamator;

• Are efect pozitiv asupra sistemului imunitar;

Ingrediente: curcuma măcinată.

Utilizare:

• Dă o culoare deosebită pastelor orezului legumelor în oţet;

• Oferă un plus de aromă sosurilor şi preparatelor din carne;

• Potrivit și pentru supe cartofi salate pește lactate;

 Condimentul este des folosit și în bucătăria orientală;

 Se mai adaugă la cozonaci sau alte deserturi pentru un plus de culoare;

Celebrul explorator Marco Polo a spus despre curcuma că este „şofran ieftin”. Turmericul şi şofranul au o culoare asemănătoare şi cu toate că gustul diferă  curcuma poate fi folosită pentru a înlocui şofranul.

Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.

Țara de proveniență: India. Ambalat în UE.

Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.

Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.