Turmericul cunoscut și sub numele de curcuma sau șofran indian este un condiment din India obținut din rădăcina plantei Curcuma Longa.

În compoziția sa intră numeroase vitamine (inclusiv C E și K) și minerale precum calciu fier magneziu și fosfor.

Colorantul care dă culoarea intensă galben-portocalie a turmericului este curcumina – un compus aparținând grupului de polifenoli cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Oferă o bună protecție cardiovasculară putând reduce colesterolul rău și reducând coagularea sângelui.

Aroma sa este una intensă aromată și ușor picantă fiind ingredient principal din curry.

Mod de utilizare: 

• Condimentul este potrivit la supe în special la supa de pui;

• Ideal în sosuri la preparatele din carne pește paste salate cartofi lactate și orez.

• Curcuma este des folosită și în bucătăria orientală;

• Se mai adaugă la cozonaci sau alte deserturi pentru un plus de culoare și aromă;

Ingrediente: Curcuma măcinată organică (Curcuma longa).

A se păstra la loc uscat la temperatura camerei.

Vegetarian: ✅

Vegan: ✅

CERTIFICAT BIO: ✅

Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.

Țara de proveniență: India. Ambalat în UE.

Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.

Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.