Turmericul cunoscut și sub numele de curcuma sau șofran indian este un condiment din India obținut din rădăcina plantei Curcuma Longa.
În compoziția sa intră numeroase vitamine (inclusiv C E și K) și minerale precum calciu fier magneziu și fosfor.
Colorantul care dă culoarea intensă galben-portocalie a turmericului este curcumina – un compus aparținând grupului de polifenoli cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Oferă o bună protecție cardiovasculară putând reduce colesterolul rău și reducând coagularea sângelui.
Aroma sa este una intensă aromată și ușor picantă fiind ingredient principal din curry.
Mod de utilizare:
• Condimentul este potrivit la supe în special la supa de pui;
• Ideal în sosuri la preparatele din carne pește paste salate cartofi lactate și orez.
• Curcuma este des folosită și în bucătăria orientală;
• Se mai adaugă la cozonaci sau alte deserturi pentru un plus de culoare și aromă;
Ingrediente: Curcuma măcinată organică (Curcuma longa).
A se păstra la loc uscat la temperatura camerei.
Vegetarian: ✅
Vegan: ✅
CERTIFICAT BIO: ✅
Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.
Țara de proveniență: India. Ambalat în UE.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.