Uleiul de chimen negru se obţine prin măcinarea şi presarea la rece a seminţelor. Datorită acestui proces uleiul obţinut conţine o cantitate mare de acizi graşi nesaturaţi.
Chimenul negru cunoscut și sub denumirea de cernuşcă sau negrilică are un gust picant. Este un produs natural remarcabil cunoscut de secole pentru proprietăţile sale medicinale. În Antichitate era numit „aurul faraonilor”. Egiptenii foloseau seminţele acestei plante ca tratament pentru o mulţime de afecţiuni.
Planta are 50 cm înălţime iar florile sunt albastre sau albe cu tente verzui. După înflorire planta face o capsulă ovoidă asemănătoare cu cea a macului care conţine seminţe negre. Din aceste seminţe se obţine uleiul.
Ingrediente: 100 % ulei de chimen negru (Nigella Sativa) presat la rece.
Mod de utilizare:
Produs alimentar:
– Se recomandă consumul a 2 – 3 linguriţe de ulei pe zi;
– Se foloseşte la asezonarea salatelor supelor sosurilor;
– Se mai poate adăuga în cereale brânzeturi și pe pâine;
– A se consuma doar în stare rece;
Are efecte benefice în caz de:
– Acnee şi eczeme;
– Arsuri solare;
– Caderea părului;
– Unghii fragile;
– Piele iritată decolorată ridată;
– Inflamaţii ale pielii;
În cosmetică:
Pentru faţă: se recomandă aplicarea uleiului pe ten o dată pe săptămână.
Pentru corp: poate fi folosit ca ulei de masaj pentru a detensiona muşchii şi pentru a calma durerile.
Pentru păr: Împotriva căderii părului: se adaugă cîteva picături de ulei în şampon. Pentru rezultate maxime masaţi uleiul direct pe scalp lăsaţi să acţioneze 30 de minute apoi spălaţi părul cu şampon. Folosit cu regularitate după circa 2 săptămâni părul va crește.
Mod de păstrare: A se păstra la loc întunecat la temperatura de 5-10 grade Celsius.
Țara de proveniență: Polonia.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.