În afară de sare piperul este cel mai popular condiment din lume şi se găseşte pe fiecare masă. Este folosit pentru a intensifica gustul alimentelor. Piperul a fost descoperit în Evul Mediu de exploratorii spanioli şi portughezi. Piperul era foarte valoros fiind oferit drept cadou regilor şi prinţilor.

Piperul este cultivat la scară largă in Arhipelagul Malaezian.

Piperul este recunoscut pentru proprietăţile sale antiseptice şi antiiflamatorii. Piperul roşu Cayenne conţine magneziu fier calciu şi fibre fiind folosit nu doar pe post de condiment ci şi pentru proprietăţile sale medicinale.

Utilizare:

• Piperul roşu Cayenne se adaugă în sosuri dressing-uri şi supe;

• Condiment pentru carne peşte ouă paste și fructe de mare;

• Se adaugă în ciocolată dar în cantități mici;

Piperul Cayenne este foarte picant.

Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.

Țara de proveniență: India. Ambalat în UE.

Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.

Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.