Ienupărul creşte în zonele montane şi submontane şi rezistă atât la caniculă cât şi la geruri aprige. Fructele lui sunt de culoarea violet – albastră şi au un parfum foarte plăcut. Acestea sunt bogate în substanţe antimicrobiene şi sunt folosite în curele de detoxifiere şi de slăbire.

Ienupărul are efecte benefice asupra sistemului digestiv şi combate afecţiunile acestuia. Cura cu fructe de ienupăr ajută ficatul să se regenereze.

Fructele de ienupăr sunt folosite şi în arta culinară. Au o aromă puternică şi de aceea trebuie utilizate cu precauţie.

Utilizare:

• Pentru a condimenta carnea de vânat;

• În mâncărurile din carne de porc miel pasăre vită și afumătură;

• Ideale pentru marinate atunci când este amestecat cu frunze de dafin usturoi cimbru şi boabe de muştar negru;

• Potrivite și pentru preparatele din fasole varză marinate și sosuri;

• Se pot adăuga la pateuri creme băuturi spirtoase (ex. gin);

Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.

Țara de proveniență: Bulgaria. Ambalat în UE.

Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.

Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.