Zahărul de cocos se obține din sucul bobocilor florii de cocos numit și „arborele vieții”. În bucătărie înlocuiește zahărul obișnuit. Zahărul de cocos are un indice glicemic mic fiind sigur pentru diabetici. De asemenea eliberează energie pe o perioadă lungă de timp.
Trebuie menționat faptul ca zahărul de cocos este bogat în minerale și vitamine importante pentru organismul uman cum ar fi potasiu fier magneziu zinc și vitamine din complexul B care au un efect pozitiv asupra sistemului nervos imunitar și cardiovascular.
Zahărul de cocos este dulce cu un gust subtil de caramel. Pus într-un vas va elimina un miros placut în încăpere.
Zahărul de cocos provine dintr-o cultură ecologică (din afara UE).
Mod de utilizare:
Se folosește pentru a îndulci ceaiul sau cafeaua în produse de patiserie și prăjituri. Este adesea utilizat în bucătăria cu specific indian. Oferă preparatelor un gust deosebit. Este o alternativă excelentă și sănătoasă pentru zahărul din trestie de zahăr. Se utilizează pentru a echilibra gustul sărat al peștelui și în diverse mâncăruri cu sos sau curry.
Zahărul de cocos înlocuiește cu succes topping-urile pentru clătite și se potrivește de minune în preparatele culinare condimentate. Se poate folosi atât în mâncărurile calde cât și în cele reci.
A se păstra într-un recipient închis ermetic într-un loc uscat și răcoros la o temperatură de maxim 25 °C
Ingrediente: zahăr de cocos din flori selecționate de Cocos Nucifera.
Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.
Țara de proveniență: Indonezia. Ambalat în UE.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.