Tahini este o pastă produsă pe bază de semințe de susan. Este folosită în bucătăriile din întreaga lume în special în Orientul Mijlociu și în China. Sămânța de susan este foarte nutritivă bogată în acizi grași printre care acid linoleic fibre fier calciu și magneziu.

Originile acestui produs ne duc tocmai în bucătăria asiatică unde pasta de tahini este esențială în prepararea hummusului și a babei ghanoush dar ea este excelentă pentru a pregăti tot felul de preparate orientale.

Atât semințele de susan cât și pasta obținută din ele sunt o sursa importantă de nutrienți benefici pentru întregul organism. Având o valoare energetică foarte mare   pasta de susan este indispensabilă din dieta oricărui sportiv. În plus este o sursă de proteine vegetale motiv pentru care pasta de tahini este preferată și de către vegani și vegetarieni.

Mai mult în tahini se regăsesc o mulțime de vitamine antioxidanți acizi grași dar și calciu fier magneziu potasiu și fibre.

Mod de utilizare:

• Se poate folosi ca înlocuitor pentru untul de arahide;

• Ingredient cheie în prepararea hummusului babei ghanoush sau halva;

• În salate mâncăruri de legume supe sosuri;

• În prăjituri și deserturi;

• Simplu întins pe pâine;

Ingrediente: semințe de susan decorticate prăjite.

Valori nutriționale – 100 g:

Valoare energetică: 2844 kj / 688kcal

Grăsime: 59 9 g

Din care acizi grași saturați: 6.66 g

Carbohidrați: 10g

Din care zaharuri: 1.6 g

Proteine: 23.2 g

Fibre: 7 9 g

Sare: 0 033 g

A se depozita într-un loc uscat ferit de razele soarelui sub 28 de grade Celsius.

A se consuma în 6 luni de la deschidere.

Vegetarian: ✅

Vegan: ✅

Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.

Țara de proveniență: Polonia.

Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.

Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.