Nucile de caju sunt alimente extrem de sănătoase consumate în special de cei care au adoptat o dietă vegetariană dar și de cei care doresc să-și diversifice alimentația într-un mod sănătos. Bogate în acid oleic și în proantocianine acestea au o mulţime de beneficii pentru organism. 

Conţin o cantitate bogată de fibre ceea ce le face sa fie utile în curele de detoxifiere sau de slăbire oferind  o senzaţie de saţietate care durează mult timp.

Includerea nucilor de caju în meniul zilnic oferă un aport nutrițional bogat și sănătos având o puternică forță antioxidantă. Fortifică sistemul imunitar susține activitatea inimii și a sistemului circulator îmbunătățește structura oaselor și a musculaturii previne anemia având totodată efect benefic și asupra sistemului nervos.

Arborele de caju aparține familiei Anacardiaceae unde se încadrează  arborele de mango și fistic. Caju este originar din zonele de coastă din nord-estul Braziliei semințele acestuia fiind în formă de rinichi cultivate pe scară largă în locuri cu climă tropicală.  Pomul de caju este cultivat în mod obișnuit în țări precum India Sri Lanka Kenya și Tanzania. Nucile de caju se găsesc în partea de jos a fructului cunoscut ca un măr de caju având diverse utilizări în special în bucătăria braziliană asiatică și africană.

Nucile caju sunt benefice în combaterea şi tratatea migrenelor datorită magneziului pe care îl au în compoziţie.

 

biosano Ce conțin nucile de caju?

– Vitamine: B1 B2 B3 B5 B6 B9 E K;

– Minerale: calciu cupru fier fosfor magneziu mangan potasiu zinc;

– Acizi graşi esenţiali: Omega-3 Omega-6 acid oleic;

– Triptofan proantocianine;

– Fibre proteine;

– Antioxidanţi;

 

biosano Beneficiile nucilor de caju:

✔ Îmbunătăţesc activitatea sistemului circulator;

✔ Susţin sistemul osos;

✔ Adjuvante în curele de slăbire şi detoxifiere;

✔ Dau senzație de saţietate care durează;

✔ Ajută la prevenirea migrenelo și a anemiei;

✔ Îmbunătăţesc activitatea sistemului nervos;

✔ Nu conţin colesterol;

✔ Adjuvante în afecţiunile sistemului respirator;

Ingrediente: nuci caju.

Nucile de caju se pot consuma crude sau coapte constituind o gustare sănătoase între mese. Mai mult se pot adăuga în salate iar pentru cei care au renunțaț la produsele lactate laptele de caju brânza și delicioasa smântână de caju sunt o alternativă excelentă. Dacă ai în bucătăria ta un blender nu rata să încerci rețetele cu aceste nuci atât de sațioase și sănătoase.

 

Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.

A se păstra la loc uscat și răcoros.

Țara de proveniență: Vietnam. Ambalat în UE.

Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.

Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.