Beneficiile migdalelor pentru sănătate sunt dovedite de mult timp iar cercetările moderne susțin unele dintre aceste afirmații de aceea există multe motive pentru a le include în dieta ta.
Migdalul (Prunus dolcis) este un pom fructifer din familia Rosaceae cultivat aproximativ de 6 milenii. Pomul de migdal este originar din Orientul Mijlociu India și Africa de Nord și are o semnificație sacră datorită apariției lui în scrierile Biblice.
Migdalele crude au o mulțime de proprietăți uimitoare pentru sănătate fiind o sursă excelentă de acizi graşi esenţiali. Acidul gras esenţial Omega-3 din compoziţia acestora determină reducerea colesterolului rău din organism și protejează inima. Bogate în substanţe nutritive fibre magneziu și vitamina E contribuie la scăderea tensiunii arteriale la controlul nivelului de zahăr din sânge și al colesterolului.
Sâmburii de migdale au un conţinut bogat de fier şi mai mult calciu decât alte nuci iar consumul lor ajută la frumusețea tenului oferă strălucire părului și menține dantura sănătoasă.
Migdalele asigură buna funcţionare a sistemului nervos fiind ideale în perioadele cu activitate psihică intensă. Sunt bogate în antioxidanţi şi întăresc organismul previne anemia și protejează de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.
În plus migdalele sunt sursă de probiotice îmbunătăţesc activitatea sistemului digestiv și elimină constipația.
Ingrediente: migdale decojite.
Migdalele conţin:
✔ Antioxidanţi;
✔ Vitamine: C vitamine din complexul B E acid folic;
✔ Minerale: calciu fier fosfor magneziu potasiu seleniu zinc;
✔ Acizi graşi esenţiali Omega-3 Omega-6;
✔ Fibre;
✔ Proteine;
Beneficiile și proprietățile migdalelor:
✔ Susţin sistemul circulator;
✔ Îmbunătăţesc activitatea creierului;
✔ Reglează nivelul colesterolului;
✔ Împiedică formarea cheagurilor de sânge;
✔ Îmbunătăţesc digestia;
✔ Reglează flora intestinală;
✔ Energizante şi mineralizante;
✔ Întăresc imunitatea;
✔ Oferă strălucire părului;
Migdalele se pot consuma ca atare pe post de gustare sau adăugate în cerealele de la micul dejun. De asemenea se pot folosi la ornarea prăjiturilor sau la prepararea laptelui de migdale și nu în ultimul rând la prepararea delicioasei prăjituri cu migdale.
Acestea îți vor îmbunătăți starea de sănătate a întregului organism și-ți vor oferi energia necesară.
Știai că….
Migdalele fac parte din familia piersicilor?
Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.
Țara de proveniență: Spania. Ambalat în UE.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.