Măghiranul este o plantă ierboasă aromată ce a fost adusă de comercianții greci din zona Mediteraneană răspândindu-se apoi în Europa de Sud și mult mai târziu în Europa Centrală.
În medicina tradițională măghiranul este folosit pentru stimularea digestiei eliminarea gazelor din tubul digestiv pentru calmarea colicilor sau crampelor abdominale cât și pentru creșterea poftei de mâncare. De asemenea acesta poate fi un bun calmant al sistemului nervos datorită terpinenului din compoziția sa.
Mod de utilizare:
În bucătărie măghiranul se folosește la prepararea cărnii în special a celei de porc oaie sau gâscă. Se adaugă și în supa de mazăre supa de legume la fasole sau mazăre dar și în anumite deserturi.
Măghiranul se armonizează perfect cu rozmarinul cimbrul și salvia.
Țara de proveniență: Egipt. Ambalat în UE.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Vegetarian: ✅
Vegan: ✅
Alergeni:
Produsul poate conține urme de: gluten nuci semințe de susan și produse derivate.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.