Hrișca (Fagopyrum esculentum) este o specie de plantă ierboasă cu flori din familia Ploygonaceae. Aceasta este înrudită cu rubarba stevia creață pirul și provine din Asia.
Dă organismului un plus de energie şi are efect revitalizant. Îmbunătăţeşte funcţiile cognitive şi menţine sistemul nervos tânăr. De asemenea datorită conţinutului bogat de nutrienţi protejează organismul.
Hrişca neprăjită are o culoare verzuie.
Conţine:
• Vitamine: B1 B2 B5 E;
• Minerale: cupru fier fosfor magneziu mangan seleniu zinc;
• Proteine carbohidrati fibre;
• Aminoacizi;
• Acizi graşi esenţiali;
Beneficii:
• Vitalizantă remineralizantă
• Adjuvantă în curele de slăbire;
• Susţine digestia;
• Adjuvantă în detoxifiere;
• Îmbunătăţeşte capacităţile sistemului psihic;
• Normalizează nivelul de colesterol;
• Nutritivă;
Ingrediente: hrișcă neprăjită.
Utilizare:
Hrişca neprăjită se potriveşte de minune la preparatele din carne. Poate fi folosită la găluşte sau la diverse umpluturi.
Boabele se pun într-un castron şi se clătesc cu apă rece. Se clătesc până când apa rămâne curată.
Separat se fierbe o oală cu apă peste care se adaugă 2 linguri de ulei. Când apa fierbe se adaugă hrişca spălată. Se fierbe la foc mic acoperită cu un capac timp de 15 minute după care se lasă la răcit timp de 10 minute. Se adaugă sare după gust.
A se păstra la loc uscat și răcoros.
Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.
Țara de proveniență: Polonia.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.