Ginsengul siberian este considerat un medicament universal care vindecă toate bolile. Rădăcina plantei este folosită în preparatele cu ginseng şi arată ca un corp uman în miniatură.

Ginsengul siberian are rol adaptogen. Asigură organismului o rezistenţă sporită la stres efort fizic şi  efort psihic îndelungat. Îl protejează împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. Cu alte cuvinte ajută organismul să facă faţă mai bine provocărilor de zi cu zi.

În plus are o mulţime de efecte benefice asupra organismului. Pe lângă faptul că întărește sistemul imunitar ajută la diminuarea oboselii  și  reducerea stresului.

Beneficii:

• Reduce efectele stresului oxidativ;

• Neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi;

• Susţine buna funcţionare a sistemului nervos;

• Reglează glicemia;

• Încetineşte procesele degenerative;

• Reglează nivelul hormonal;

Mod de utilizare:

Cea mai simplă şi totodată cea mai eficientă metodă o reprezintă mestecarea rădăcinii uscate.

Mestecarea rădăcinii:

• 1 gram de ginseng  se mestecă timp de 10 – 15 minute;

• Pentru ca gustul să fie mai plăcut se poate îndulci cu miere;

Infuzie:

• 1 – 2 linguri de rădăcină uscată la 1 cană de apă fierbinte;

• Se lasă 45 minute la infuzat;

Contraindicaţii:

Ginsengul nu trebuie consumat de persoanele care:

• Au hipertensiune arterială mai mare de 180/90 mm HG;

• Au palpitaţii;

• Au leziuni aterosclerotice semnificative la nivelul miocardului;

• Au febră;

• Suferă de insomnie;

• Femeile însărcinate;

Se recomandă ca preparatele de ginseng să se administreaze zilnic timp de câteva sãptãmâni dar nu mai mult de trei luni. Dupã o pauzã de o lunã cura se poate repeta. Dacă suferiți de hipertensiune consultați medicul înainte de administrare.

A se păstra la loc uscat și răcoros. 

Ingrediente: Ginseng Siberian.

Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.

Țara de proveniență: China. Ambalat în UE.

Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.

Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.