Amarantul provine din America de Sud. A devenit foarte popular în ultima perioadă deoarece s-a descoperit că are o mulţime de proprietăţi.
La noi acesta se foloseşte pentru hrănirea animalelor şi poartă denumirea de „ştir”.
Mayaşii considerau amarantul „mama cerealelor” datorită multitudinii de beneficii pe care le aduce sănătăţii. Pentru a avea suficientă forţă războinicii indieni erau hrăniţi cu un aluat făcut din amarant.
Făina de amarant se foloseşte la prepararea prăjiturilor fursecurilor clătitelor pastelor biscuiţilor etc. Făina de amarant este ideală pentru produsele de patiserie care nu trebuie lăsate la dospit. Oferă preparatelor un gust subtil de alune.
Ingrediente: faină din semințe de amarant.
Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.
A se păstra la loc uscat și răcoros.
Țara de proveniență: India. Ambalat în UE.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.