Cimbru sau Thymon din greacă înseamnă curaj. În Evul Mediu ca semn de curaj și vitejie femeile coseau pe cămășile soților o crenguță de cibru.

În Europa culturile de cimbru au apărut în secolul al XI-lea. Această plantă provine din țările mediteraneene iar vechii greci o foloseau pe post de medicament.

Vinul franțuzesc din cimbru este considerat un remediu foarte bun pentru afecțiuni ale capului ficatului stomacului splinei și rinichilor.

În prezent cimbrul este crescut ca un condiment și ca plantă decorativă.

Mod de utilizare:

Cimbru  are o aromă ușor picantă înțepătoare și caldă. Evidențiază gustul fiecărui preparat și oferă o aromă distinctă.  Frunzele de cimbru atât proapete cât și uscate se pot adăuga la sosuri carne de vită carne de miel carne de porc pește (îndepărtează mirosul neplăcut al peștelui) și în supe. Totodată se adăuga la preparatele pentru grătar legume salate și marinate.

Se mai folosește la producția de vinuri și lichioruri. Cimbrul dă o aromă specială pâinii untului pastelor și legumelor.

Produsul poate conține urme de: gluten nuci semințe de susan și produse derivate.

Țara de proveniență:  Polonia.

Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.

Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.