Chimenul provine din Egipt. În prezent creşte în mai multe ţări cu climă caldă. Chimenul este confundat adesea cu chimionul. Acestea se aseamănă din multe privinţe însă chimenul are o aromă mai intensă decât chimionul. Chimenul este un ingredient nelipsit din multe preparate mexicane cum ar fi sosul de chili sau chili con carne. Mai mult este un condiment cheie în bucătăriile indiene și vietnameze.

Chimenul este folosit în multe dintre bucătăriile lumii pentru aroma sa deosebită. De asemenea face parte din amestecurile de curry şi alte amestecuri picante.

Acesta are o aromă puternică uşor picantă și se asonează bine cu usturoiul ghimbirul boia coriandrul și feniculul.

Utilizare:

– Se adaugă în mâncărurile pe bază de orez fasole şi în unele prăjituri.

– Se potriveşte foarte bine în produsele de panificaţie şi în brânzeturi.

– Ideal în preparatele din carne de porc rață gâscă;

– Conferă un gust delicios salatelor supelor și sosurilor;

Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.

Țara de proveniență: Egipt. Ambalat în UE.

Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.

Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.