Cardamomul este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. Este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile sale asupra sănătăţii pentru a condimenta mâncarea şi în parfumerie. Creşte în Malabar şi este cultivat în Mexic şi Guatemala.

Există două specii de cardamom: verde şi negru. Cel mai folosit este cel verde iar cel negru  este puţin mai intens. De asemenea există şi cardamom alb care provine de la aceeaşi păstaie ca şi cel verde.

Cardamomul are o aromă plăcută asemănătoare cu cea de lămâie.

Utilizare:

• Cardamomul se adaugă în deserturi dulciuri și produse de panificație;

• Se potriveşte de minune în salata de fructe la preparatele din carne și mezeluri;

• A fost folosit încă din Antichitate pentru a aroma băuturile  în special cafeaua ceaiul sau laptele cu cacao.

• Datorită proprietăţilor de stimulare a digestiei băuturile cu cardamom sunt ideale pentru a fi consumate după masă;

• Se adaugă și în băuturi spirtoase precum lichiorurile și vinurile.

Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.

Țara de proveniență: Guatemala. Ambalat în UE.

Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.

Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.

FILM