Scorţişoara este probabil cel mai vechi condiment din lume. Prima menționare a folosirii acestei plante datează din 2700 î.Hr. Este cunoscut faptul că egiptenii importau scorțișoară din China încă din anul 2000 î.Hr.
Scorţişoara provine de la un arbore veşnic verde ce creşte în zonele tropicale aride şi poate ajunge la înălţimea de 10 metri. Frunzele tinere de scorţişoară au o culoare roşiatică şi un miros caracteristic puternic. Scoarţa arborelui se îndepărtează şi se lasă la uscat până se răsuceşte iar apoi este transformată în pulbere sau în batoane de scorţişoară.
Scorţişoara se foloseşte şi în domeniul cosmetic dar mai ales în domeniul alimentar.
Mod de utilizare:
Se adaugă pentru a da un plus de aromă orezului merelor coapte brânzei de vaci şi vinului. De asemenea cantităţi mici de scorţişoară se pot adăuga în tocăniţe preparate din carne de oaie și pește compoturi prăjituri deserturi şi vin fiert. Totodată scorțișoara este utilizată pe scară largă în bucătăria indiană și chineză.
Ingrediente: batoane de scorțișoară.
Produsul poate conține urme de: gluten fructe oleaginoase semințe de susan și produse derivate.
Tara de proveniență: Indonezia. Ambalat în UE.
Țara de origine a produsului poate să difere în funcție de lot.
Produsele pot să difere în funcție de culoare mărime sau gust datorită provenienței naturale.